суботу, 11 січня 2020 р.

Вулиця Свіштовська

Вулиця Свіштовська (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Стежка вздовж Свіштовської вулиці біля кладовища. Вид у напрямку Кременчуцького заводу технічного вуглецю (29 вересня 2018)

Вулиця Свіштовська / Svishtovska Street

Місцевість: Молодіжне
Район: Автозаводський
Заснування: 1977
Протяжність: бл. 3,21 км
Рух: двобічний
Покриття: асфальт

Вулиця була заснована 13 жовтня 1977 року, коли дорога до Кременчуцького нафтопереробного заводу отримала назву на честь болгарського міста-побратима Кременчука – Свіштова.

Свіштовська вулиця розташована на північній околиці міста в районі Північного промвузла. Вона починається від прохідної нафтопереробного заводу й прямує на південний захід до роздоріжжя, з якого починаються проспект Лесі Українки, вулиця Молодіжна та вулиця Олександра Вовка села Нова Знам’янка. На своєму протязі вулиця двічі перетинає залізничні колії Ромоданівського напряму: спочатку під залізничним шляхопроводом, потім через автомобільний шляхопровід, приймаючи між ними Галузевий проїзд.

Житлова забудова на Свіштовській відсутня, натомість на ній розташована ціла низка великих промислових підприємств: Кременчуцький нафтопереробний завод, Кременчуцька ТЕЦ та  Кременчуцький завод технічного вуглецю.

Також по вулиці розташовані медико-санітарна частина «Нафтохімік», завод декоративних свічок Candy Light та Свіштовське кладовище.

Свіштовською вулицею пролягають маршрути автобусів та маршрутних таксі номерів 15 та 17, тролейбусів номерів 2, 3д та 6, кінцева зупинка яких розташована біля прохідної нафтопереробного заводу, та приміських автобусів номерів 104 та 105. В кінці вулиці, на початку проспекту Лесі Українки, розташовано також кільце тролейбусів номерів 3б та 5.

Галерея

Вулиця Свіштовська. Автомобільний шляхопровід (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0

Вулиця Свіштовська. Автомобільний шляхопровід (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Автомобільний шляхопровід (21 січня 2018)

Немає коментарів:

Дописати коментар