неділю, 9 травня 2021 р.

Вулиця Ціолковського

Вулиця Ціолковського (Кременчук)
Вид від початку вулиці (18 квітня 2021)

Вулиця Ціолковського / Tsiolkovskoho Street

Місцевість: Пивзавод, Петрівка
Район: Автозаводський
Довжина: бл. 3,1 км
Рух: двобічний
Покриття: ґрунт, асфальт

Окраїнна вулиця на північному заході міста, на Пивзаводі та Петрівці. Починається зі стежки від скверу на Пивзаводі, поблизу шляхопроводу по проспекту Свободи, й тягнеться на північний захід до межі Кременчука з Новою Знам’янкою. На своєму шляху вулиця Ціолковського приймає Харківську вулицю, провулок Ціолковського, безіменний проїзд між автомобільним та колісним заводами, Індустріальну вулицю та кілька «номерних» Індустріальних провулків.

Вулиця названа на честь вченого-теоретика, одного із засновників ракетобудування та сучасної космонавтики Костянтина Едуардовича Ціолковського.

Будинки, більшою частиною приватні одноповерхові, розташовані переважно вздовж правого боку вулиці. Уздовж лівого боку спочатку тягнуться колії станції Велика Кахнівка та територія заводу «АвтоКрАЗ», потім – територія Кременчуцького колісного заводу.

Неподалік від початку вулиці розташовані будівлі, платформа та інші споруди станції Велика Кахнівка; тут проїзна частина відсутня й вулиця перетворюється на просту стежку. Далі вулиця Ціолковського зливаються з Харківською, знов стаючи проїзною, й проходить повз Петрівське кладовище.

Маршрути громадського транспорту вулицею не пролягають.

Вулиця Ціолковського (Кременчук)
Проїзд до Харківської вулиці (18 квітня 2021)

Немає коментарів:

Дописати коментар