середу, 28 жовтня 2020 р.

Вулиця Мічуріна

Вулиця Мічуріна (Кременчук)
Вулиця біля заводу залізобетонних шпал. Вид на схід (4 жовтня 2020)

Вулиця Мічуріна / Michurina Street

Місцевість: Третій Занасип
Район: Крюківський
Довжина: бл. 2,8 км
Рух: двобічний
Покриття: асфальт

Вулиця Мічуріна розташована на Третьому Занасипі. Вона починається від вулиці Суворова й прямує на північний схід до Кременчуцького заводу залізобетонних шпал, за яким повертає направо, переходячи в безіменну дорогу, що тягнеться до автошляху Т1711. На своєму шляху приймає з лівого боку вулиці Сурикова, Саксаганського, Чехова, Паризької Комуни та перетинає провулок Рєпіна.

Названа на честь російського біолога й селекціонера Івана Володимировича Мічуріна (1855–1935).

Початок вулиці забудований приватними будинками, ближче до середини, з обох боків, – два квартали житлових багатоповерхівок, остання частина вулиці тягнеться між територією заводу залізобетонних шпал (праворуч) та залізничними коліями (ліворуч).

По вулиці розташована Кременчуцька гімназія №3 (колишня загальноосвітня школа №3) та два дитячих садочки. Також до вулиці Мічуріна ведуть виходи від двох залізничних зупинних пунктів: Гірка та Передгірковий парк (через пішохідний шляхопровід). На північ від вулиці (за залізничними коліями) тягнеться ліс Соснівка, а на південь, біля кварталу багатоповерхівок, лежить невеличке озерце.

Вулицею курсують тролейбус № 28А+ (на автономному ходу), маршрутні таксі №№ 13, 24, 28 та приміські автобуси №№ 117 та 117а.

Галерея

Прохідна Кременчуцького заводу залізобетонних шпал
Прохідна Кременчуцького заводу залізобетонних шпал (4 жовтня 2020)

Вулиця Мічуріна (Кременчук)
Вулиця біля заводу залізобетонних шпал. Вид на схід (4 жовтня 2020)

Немає коментарів:

Дописати коментар