неділю, 4 серпня 2019 р.

Вулиця Олексія Древаля

Вулиця Олексія Древаля (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Вулиця Олексія Древаля. Вид у напрямку Нової Знам’янки (5 липня 2018) 

Вулиця Олексія Древаля / Oleksiia Drevalia Street

Місцевість: Петрівка
Район: Автозаводський
Колишня назва: Петровського
Протяжність: 3,7 км
Рух: двобічний
Покриття: асфальт

До 2016 року вулиця носила ім’я Петровського на честь радянського державного й політичного діяча Григорія Івановича Петровського. Сучасну назву отримала 16 лютого 2016 року під час першої хвилі декомунізації топонімії Кременчука.

Вулиця була перейменована на честь Олексія Древаля – солдата Збройних сил України, який загинув 29 серпня 2014 при виході з Іловайського котла «зеленим коридором» на дорозі біля Новокатеринівки. На вулиці, яка тепер носить його ім’я, Олексій Древаль мешкав зі своєю родиною.

Вулиця розташована в північно-західній частині міста на Петрівці. Починається в дворах біля проспекту Лесі Українки й прямує на північний захід до села Нова Знам’янка, де переходить у вулицю Гоголя. На своєму шляху перетинає й приймає в себе такі вулиці та провулки: провулок Амвросія Ковальова, вулицю Нечуя-Левицького, провулок Петрівський, тупик Петрівський, вулицю Іллі Мєчнікова, Сонячний провулок, провулок Ціолковського, 2-й Індустріальний провулок, вулицю Маршала Рокосовського, 3-й Індустріальний та Великокохнівський провулки, Великокохнівську вулицю, 6-й і 7-й Індустріальні провулки, Індустріальну вулицю, провулок Можайського та Нижньовартівську вулицю. Також з вулицею Олексія Древаля межує 304-й житловий квартал.

Забудова вулиці переважно приватна, але на початку (ближче до проспекту Лесі Українки) є кілька житлових багатоповерхівок. По вулиці розташовані спортивний комплекс «Юність» та однойменний сквер, а також два кладовища: Петрівське та ще одне безіменне.

Вулицею пролягають маршрути автобусів та маршрутних таксі №16 і №16а та приміського автобусу №216.

Вулиця Олексія Древаля (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Вулиця біля скверу «Юність» (9 вересня 2017)

Немає коментарів:

Дописати коментар