неділю, 4 серпня 2019 р.

Сквер «Фантазія»

Сквер «Фантазія» (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Сквер «Фантазія» взимку (2 грудня 2018)

Сквер «Фантазія» / Fantaziia Square

Розташування: вулиця Троїцька (на набережній біля стоматологічної поліклініки №3)
Відкрито: 2001
Площа: 0,33 га

Сквер «Фантазія» розташований на набережній Дніпра на початку Троїцької вулиці (раніше – вулиця Красіна) біля стоматологічної поліклініки №3. Назву він отримав від однойменного острівця, який лежить посередині Дніпра якраз навпроти.

Сквер був облаштований навесні 2001 року з нагоди 430-ї річниці Кременчука й став продовженням лінії Придніпровського парку.

На завчасно підготовленій ділянці, куди був завезений шар родючого ґрунту, були висаджені ялівець козацький, туя східна, береза повисла, клен цукровий. Також були розбиті квітники та встановлені лави.

У липні 2009 року при вході в сквер (зі сторони Придніпровського парку) було встановлено скульптуру «Щука з Кременчука».

2012 року територія скверу була приєднана до території парку «Придніпровський», але навіть в офіційних документах наразі він згадується як окремий об’єкт благоустрою.

У жовтні 2016 року в сквері були висаджені нові рослини: кущі спіреї японської («кріспа») та спіреї Вангутта, дерену червоного, які утворили живу огорожу. Також висадили саджанці верби плакучої, кизильнику горизонтального, сосни кримської, ялини звичайної та сливи.

Галерея

Сквер «Фантазія» (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Сквер «Фантазія» навесні (13 квітня 2019)

Сквер «Фантазія» (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0

Сквер «Фантазія» (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Сквер «Фантазія» восени (2 листопада 2019)

Джерела

1. Музиченко Н. В., Соколова І. М. Смарагдові шати Кременчука: історія міста в парках і скверах. – Кременчук, ТОВ «Кременчуцька міська друкарня», 2016. – 192 с., 220 іл.

2. Озеленювачі КП «Благоустрій Кременчука» благоустроїли сквер «Фантазія» [Електронний ресурс]  // Офіційний веб-портал Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету. – 31.10.2016. – Режим доступу: https://www.kremen.gov.ua/index.php?view=single-news&news-id=4822.

3. Сквер «Фантазия» [Електронний ресурс]  // Околиці Кременчука. – 02.12.2017. – Режим доступу: https://okrain.net.ua/uk/article/read/skver-fantaziya-v-kremenchuge.html.

Немає коментарів:

Дописати коментар