четвер, 12 березня 2020 р.

Провулок Савинський

Провулок Савинський, Кременчук
Провулок Ернста Тельмана (16 лютого 2020)

Колишня назва: Ернста Тельмана
Місцевість: Молодіжне
Район: Автозаводський
Довжина: бл. 720 м
Рух: двобічний
Покриття: ґрунт

Провулок Савинський починається від вулиці Данили Галицького, прямує спочатку на схід, повертає через 100 метрів на північ, а ще приблизно через 250 метрів – на захід, знов перетинає вулицю Данили Галицького, приймає вулицю Рокитненську й вливається у проспект Лесі Українки.

До 2022 року провулок носив ім’я німецького комуніста Ернста Тельмана. Коли в 2016 в рамках декомунізації топонімії Кременчука масово перейменовували вулиці, про цей провулок «забули», хоча однойменна вулиця отримала нову назву – Володимира Великого. І навіть в офіційному переліку він не згадувався. Перейменували його вже в 2022 році, повернувши історичну назву, адже на місті селища Молодіжне раніше було село Савине, й до 1954 року була вулиця Савинська.

По провулку розташована незначна кількість приватних будинків, усі за адресами по вулицям Данили Галицького, Рокитненській та Якова Петруся, напевно, саме тому в офіційних переліках вулиць Кременчука провулок часто відсутній. Більша ж його частина пролягає серед пустирів. 

Громадський транспорт провулком не курсує.

Провулок Савинський (Кременчук)
Провулок Ернста Тельмана (16 лютого 2020)

Немає коментарів:

Дописати коментар