суботу, 4 квітня 2020 р.

Вулиця Козацька

Вулиця Козацька (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Козацька вулиця біля перехрестя з вулицею Володимира Винниченка. Вид  278-го кварталу (19 березня 2020)

Вулиця Козацька / Kozatska Street

Колишні назви: Радянської Армії, Шевченка
Місцевість: Велика Кохнівка, Молодіжне
Район: Автозаводський
Довжина: бл. 2,3 км
Рух: двобічний
Покриття: асфальт, ґрунт

Козацька вулиця починається у Великій Кохнівці від Полтавського проспекту й тягнеться на північний захід до Керченської вулиці. Проспект Лесі Українки, перетинаючи Козацьку приблизно посередині, розділяє її на дві відмінні частини: перша – асфальтована, зі жвавим рухом транспорту; друга, початок якої розташований майже на 200 м північніше завершення першої, з ґрунтовим покриттям й низьким транспортним трафіком. На своєму шляху, крім проспекту Лесі Українки, Козацька перетинає та приймає в себе такі вулиці та провулки: вулицю Володимира Винниченка, провулки Плеханова, Дмитра Шостаковича й Гомельський (перша частина вулиці), вулицю Генерала Карбишева, Рівненський та Делегатський провулки (друга частина вулиці). Також біля перехрестя з проспектом Лесі Українки Козацька проходить повз 278-й квартал.

Спочатку вулиця носила ім’я Шевченка, з листопада 1966 року отримала нову назву – Радянської Армії, а з лютого 2016 року була перейменована на Козацьку.

Вулиця забудована переважно приватними будинками, лише в районі 278-го кварталу та в кінці, біля Керченської, є кілька житлових багатоповерхівок.

По вулиці розташовані Кременчуцький навчально-виховний комплекс №15 та кілька скверів: «Лесі Українки», «Кленовий» та «Козацький».

Маршрути громадського транспорту вулицею не пролягають.

Галерея

Вулиця Козацька (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Вулиця Козацька біля початку (19 березня 2020)

Вулиця Козацька (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Вулиця Козацька біля Делегатського провулку (31 березня 2020)

Немає коментарів:

Дописати коментар