четвер, 7 листопада 2019 р.

Проїзд Андрія Ізюмова

Проїзд Андрія Ізюмова (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Проїзд Андрія Ізюмова біля Полтавського проспекту (5 серпня 2019)

Проїзд Андрія Ізюмова / Andriia Iziumova Drive

Колишня назва: Аврори
Місцевість: Велика Кохнівка, Лашки, Чередники
Район: Автозаводський
Протяжність: бл. 2,07 км
Рік заснування: 1977
Рух: двобічний
Покриття: асфальт

Проїзд Аврори був заснований у грудні 1977 року (Рішення МВК №1078 від 08.12.77 р.). Із травня 2016 року носить ім’я купця та мецената, міського голови Кременчука початку ХХ століття Андрія Яковича Ізюмова (Рішення міської ради від 31.05.2016).

Розташований на сході міста, з’єднуючи історичні місцевості Велику Кохнівку й Чередники та проходячи вздовж місцевості Лашки.

Починається проїзд Андрія Ізюмова від Полтавського проспекту біля зупинного пункту 287 км та тягнеться на південь, вливаючись поблизу зупинного пункту 289 км у безіменну дорогу, яка веде від Кременчуцького ліцею-інтернату № 21 (вулиця Чкалова), повз території кондитерської компанії «Лукас» (раніше так звані «Понтонники» – територія колишньої військової частини), через переїзд до лісу Соснівка та сортувального парку станції Кременчук. На своєму шляху проїзд приймає зі сходу вулиці Новомиргородську, Чайковського, Андрія Ізюмова й Василя Симоненка та через невеличкий міст перетинає протоку річки Сухий Кагамлик.

Лівий бік проїзду забудований приватними будинками та виробничими об’єктами, а з правого боку проходить залізнична лінія на Ромодан.

Від вулиці Василя Симоненка до кінця проїзду пролягає маршрут автобусу №10.

Проїзд Андрія Ізюмова (Кременчук) © Oleh Kushch, CC-BY-SA-4.0
Проїзд Андрія Ізюмова біля зупинного пункту 287 км. Вид на південь (5 серпня 2019)

Немає коментарів:

Дописати коментар