неділю, 2 липня 2023 р.

Басейн «Нептун»

Басейн «Нептун», Кременчук
Басейн 19 серпня 2020

Розташування: вулиця Університетська, 2-А
Відкриття: 1986
Власник: Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

Будівля басейну в стилі радянського модернізму була зведена в 1986 році в Ювілейному парку (зараз – парк Слави) на березі невеличкої дніпрової затоки.

Першими відвідувачами були діти, адже спочатку працювала тільки «дитяча» ванна розміром 6х12 м. Пізніше відкрили й «дорослу» ванну на чотири доріжки довжиною 25 м.

Після того, як Кременчуцький філіал Харківського державного політехнічного університету відділився й став самостійним закладом, басейн був переданий новоствореному університету.

У 2019 – 2020 роках був проведений капітальний ремонт споруди: зробили гідроізоляцію із заміною облицювання обвідної доріжки великої ванни, реконструювали вікна в малій та великій ваннах і вхідну групу, відремонтували системи вентиляції та підігрівання повітря, провели відновлення, захист і оздоблення фасадів басейну, оновили вузли обліку витрат води, тепла й електроенергії та встановили сучасні лічильники, у приміщеннях великої та малої ванн, фойє та на прилеглій території замінили освітлення на енергоощадне світлодіодне.

Галерея

Басейн «Нептун», Кременчук
Басейн 1 січня 2014

Басейн «Нептун» у Кременчуці
Басейн 19 серпня 2020

Басейн «Нептун» у Кременчуці
Басейн 22 листопада 2020

Джерела: матеріали кременчуцьких ЗМІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар